Winterkleding voor in de kast

- Advertisement -spot_img

Het is alweer bijna winter, het aftellen is begonnen. We duiken in de kast en wisselen onze zomerkleding om met de winterkleding. De tijd van warme truien, sjaals en gehandschoende handen om een warme beker chocomelk heen is eindelijk aangebroken. In deze blog vertel ik je over de items die je in je kast moet hebben deze winter. Lees je mee?

Alle lagen op elkaar

Het is nog niet officieel winter, we zitten nog in de herfst. Een veelvoorkomend kenmerk van de herfst is het feit dat het in de ochtend en de avond erg koud is maar in de middag nog wel warm kan zijn. Daarom is de grote tip: draag laagjes. Haal een paar toffe jacks en mooie gebreide truien in huis.

Van de tenen tot je kaak

Over die truien gesproken, het is deze winter helemaal in om coltruien te dragen. Deze zijn heerlijk warm en beschermen je huid tegen de kou tot aan je kaak. Heren coltruien, dat is de tip van deze winter. Die kun je combineren voor zowel een stoere outfit met een zwarte broek en geveterde laarzen maar je kan er ook iets nets van maken met een chino broek en chique schoenen.

Een kleurtje in de kou

In de wintertijd zijn we snel geneigd om veel donkere kleuren te dragen. We zien veel zwart en grijs terug. Maar het is juist leuk om het een keer op te schudden met wat kleur. Je hoeft niet voor alle felle kleuren van de regenboog te gaan maar donkergroen en blauw zijn prachtige kleuren voor de winter. Kijk naar een trui of broek in die kleur en kijk of je er mooie combinaties mee kan maken.

Houd jezelf warm

Wat je ook draagt deze winter, bezuinig niet op de kwaliteit. De kans is dan namelijk groot dat je het item sneller moet vervangen en dat kost onderaan de streep meer geld. Daarnaast zullen items die kwalitatief minder zijn ook minder warm en comfortabel zijn. Dat zijn toch twee kwaliteiten die je winterkleding moet hebben. Anders wordt het maar een ongemakkelijke bedoening, heel die winter

Oog op de trends

Ook dit jaar zijn er natuurlijk weer specifieke wintertrends. Zo dragen we veel donkere denim en zijn we ook niet vies van een gekke print hier en daar. Daarnaast zien we in de trends de kleuren ook veel terugkomen. Zo komen we al snel uit die gevreesde winterdip.