Je woning verhuren aan expats 

- Advertisement -spot_img

In Nederland zijn er talloze Nederlandse en buitenlandse bedrijven te vinden die moeten werken aan verschillende projecten. Deze projecten verschillen altijd per locatie. Zo kan één van deze bedrijven een project in Groningen hebben, maar de volgende keer in Maastricht. Voor werknemers die aan een project moeten werken kan dit zeer irritant zijn. Zij moeten namelijk dagelijks tientallen tot honderden kilometers reizen en dat is vaak gewoon niet te doen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om een woning in de buurt van het project te huren en daar hun werknemers tijdelijk in te plaatsen. 

 

Het werk wordt uit je handen genomen 

Als je over een woning beschikt waar jij eigenlijk niets mee doet, dan is dat zeer zonde. Het is handig om dan een rendement op je woning te verdienen en dat kan dan door het verhuren van je woning aan expats. Gelukkig komt er bij het verhuren van een woning aan expats vrij weinig kijken. Al het werk wordt namelijk uit jou handen genomen en dat is natuurlijk zeer fijn. Jij wilt je namelijk niet bezig houden met het zoeken naar nieuwe expats die jouw woning willen huren, het innen van huur en het overhandigen van sleutels. Je huis verhuren aan expats levert over het algemeen meer op dan het verhuren van je woning voor een langere periode. 

 

Wat voor risico’s loop je?

Als jij je woning verhuren wilt aan expats, dan loop je eigenlijk geen risico’s en dat is natuurlijk zeer prettig. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat een expat schade toebrengt aan jouw woning. Mocht dat gebeuren, dan wordt dit vrijwel altijd vergoed door het bedrijf dat jouw woning huurt voor expats. De enige risico die je loopt, is dat de huur niet betaald kan worden als het bedrijf failliet gaat. Je moet dan helaas via de rechtbank de huur opeisen en dat kan een lang proces worden. 

 

Wat levert het verhuren van je woning aan expats op?

Hoeveel het huren van je woning aan expats daadwerkelijk opbrengt, verschilt altijd per woning. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor zes tot tien expats. Een bedrijf zoekt namelijk alleen naar woningen waar veel werknemers tijdelijk kunnen wonen. Dit is voor een bedrijf namelijk financieel aantrekkelijker dan tientallen kleine woningen die over weinig slaapplekken beschikken. Je krijgt vaak een bepaald bedrag per maand en dat is volledig afhankelijk van de overeenkomst die je met het bedrijf gesloten hebt