Goedkope Spaanse stedentrips

- Advertisement -spot_img

Stedentrip Spanje? Dan denk je waarschijnlijk aan Barcelona of Madrid. Maar naast deze twee grote steden bomvol toeristen, zijn er tal van culturele minder bezochte plekken die uitermate geschikt zijn voor een leuk en goedkoop weekend weg. Ga jij binnenkort weer naar de zon?

Stedentrip Sevilla

Door velen benoemd als mooiste stad van Spanje. In het zuidelijke Andalusië vind je niet alleen het oudste culturele stadscentrum van Europa, het is ook een zonovergoten streek. Dit maakt de zomers warm en droog, met temperaturen tot wel 37 graden Celsius. Daarom wordt aangeraden om Sevilla te bezoeken in de maanden april, mei, september of oktober. Daarmee vermijdt je de Nederlandse kou en zijn de Spaanse zonuren perfect voor een lekker kleurtje.

Een bijzonder aspect aan Sevilla zijn de overblijfselen van de Moorse periode. Tijdens deze periode, die tot halverwege de dertiende eeuw duurde, werd Sevilla een van de welvarendste en belangrijkste steden van het Arabische rijk.

Een betaalbare stad ten opzichte van de grotere Spaanse steden. Vanwege de compactheid van het centrum is alles per voet bereikbaar. Strijk neer op een zonnig terras voor wat lekkere tapas, of shop in de vele authentieke boetiekjes. Genoeg te zien en te doen.

Stedentrip Bilbao

Net als bij de Catalanen is er in aan de Atlantische kust ook een volk dat zich graag zou afscheiden van Spanje: de Basken. Het Baskenland strekt zich uit tot het zuiden van Frankrijk en is ongeveer zo groot als de helft van Nederland. De hoofdstad van dit Baskischsprekende gebied is Bilbao: een prachtige groeiende stad in het noorden van het land.

In de afgelopen jaren is er flink gewerkt aan Bilbao. Wat voorheen een grauwe plek was, is uitgegroeid tot veelzijdige stad vol kunst en cultuur. Iets wat ook te merken is in het aantal toeristen, want Bilbao is in trek.

Een ware trekpleister en lust voor het oog is het Guggenheim museum. Het gebouw van het museum voor moderne kunst is zelf ook een kunstwerk, door de prachtige sierlijke vormen en kleuren. En met lekker weer zijn de kade voor het gebouw of de vele parken eromheen de ideale plek om te genieten van de zon.

Naast zon en kunst is het natuurlijk ontzettend bijzonder om je te wanen in een andere taal en cultuur, terwijl het nog steeds binnen de grenzen van Spanje valt. Een bijzondere gewaarwording.

Stedentrip Zaragoza

Een stad die vaak wordt overgeslagen door reizigers is Zaragoza. Deze vijfde stad ligt in het Noorden van Spanje, op ongeveer 200 kilometer van Bilbao. Een plek die ook makkelijk te bereiken valt vanuit Barcelona, Madrid en Valencia, waarnaar kan worden uitgeweken bij het boeken van een vlucht.

De stad is gevuld met prachtige historische gebouwen zoals de Basilica de Nuestra Señora del Pilar, een barokke kerk aan het op een na grootste plein van Europa, na het Rode Plein in Moskou. Een tegenhanger van deze kerk is het Palacia de la Aljafería. Hiermee beschikt Zaragoza over het noordelijkste en oudste Moorse paleis van Spanje.

Naast de mix van cultuur en historie is Zaragoza een paradijs voor shopfanaten. Zes kilometer buiten het centrum vindt men het grootste winkelcentrum van Europa. Ook ideaal voor een dag met slecht weer! Ben je opzoek naar een onontdekt stukje Spanje waar je lekker kan eten, de kunst en cultuur kan proeven en je kan vermaken tijdens regenachtige dagen? Dan is dit dé Spaanse stad voor jou.

Kies jij de volgende Spaanse Stedentrip voor een minder voor de hand liggende stad? Het wordt sowieso een tripje om nooit te vergeten!