De leukste festivals in Antwerpen

- Advertisement -

Wanneer we weer festivals kunnen gaan bezoeken, dan is Antwerpen een stad waar je zeker goed terecht kunt voor bijzondere festivals. Een stad vol culturele diversiteit en bruisende gezelligheid. In deze blog vertel ik jullie welke festivals je de moeite waard zijn om eens te bezoeken!

Elektronische hoogtepunten

Een van de populairste festivals in Antwerpen is Tomorrowland. Het wordt gehouden in een natuurgebied en heeft verschillende grote podia met techno-, house-, en dance optredens. Het festival trekt jaarlijks veel bezoekers en er staan dan ook iedere jaar grote namen in de artiesten line-up. Daarnaast staat het festival bekend om de schitterende lichtshows gedurende de verschillende optredens. Een hele ervaring dus! Wil je kaarten bemachtigen voor dit festival? Zorg er dan voor dat je ruim van tevoren klaar staat om ze te kopen, want ze zijn vaak binnen enkele minuten al uitverkocht.

Op blote voeten

Een wat minder bekend festival is het Barefoot Festival. Maar dit is wel mijn persoonlijke favoriet. Dit festival is opgezet door Charlotte de Cock, een jonge kunstenares van Belgische bodem, die zich liet inspireren door het Amerikaanse Burning man dat elk jaar in Black Rock Desert plaatstvind. Het festival is uniek doordat het kunst en muziek bij elkaar brengt. Het wordt door sommigen dan ook het meest excentrieke festival van België genoemd. Je kunt er heerlijk eten, yoga sessies volgen in het gras, en genieten van de vele muziekstijlen. Wil je dus lekker rustig genieten van muziek en drankjes, dan is dit festival een echte aanrader!

Drakenboten

Dit festival is ook echt een bezoek waard: het Antwerpse Drakenboten festival. Ieder jaar in september trekt dit festival weer veel internationale bezoekers. Een drakenboot is een eeuwoude Chinese watersport. De boot is een soort lange kano met een drakenkop aan de voorkant. Er zitten vaak meerdere roeiers in de boot en deze worden aangestuurd door een stuurman. Een trom geeft het vaartempo aan. Sinds 2011 heeft Antwerpen een eigen Drakenboten festival. In de haven van Antwerpen en omliggende routes kun je de boten bewonderen en er is van alles te doen op het festival.

Op festivals is het drinken van alcoholische dranken geen uitzondering. Drinken met mate is voor veel mensen geen probleem, maar soms kun je gevoelig zijn voor de verslavende effecten van alcoholgebruik. Weet jij bijvoorbeeld wanneer het drinken van alcohol gevaarlijk kan zijn? Wanneer ben je alcoholist? Het is goed om hier bij stil te staan en je bewust te zijn van de risico’s van alcohol.