5 dingen om op te letten als je zoekt naar een landschappelijk vakantiepark

- Advertisement -spot_img

De prachtige landschappen die Nederland te bieden heeft trekt al jaren lang veel vakantiegangers. Vooral sinds de pandemie hebben we massaal de diversiteit aan landschappen ontdekt. Massaal trekken we naar Limburg vakantiepark, of een in de Veluwe of de Wadden. Het vinden van het perfecte vakantiepark is echter niet zo eenvoudig.

Een van de grote uitdagingen is namelijk het grote aanbod: er zijn talloze vakantieparken beschikbaar. Urenlang browsen op websites kan een somber en irritant proces zijn. En zelfs dan bestaat de kans dat je het perfecte park misloopt.

Daarom helpt het om te weten wat je zoekt in een landelijk vakantiepark. In deze lijst heb ik vijf dingen op een rij gezet om op te letten tijdens deze zoektocht. Zo vindt je gemakkelijker je ideale park!

1. Locatie, locatie, locatie

Bovenaan de lijst staat locatie. Je hebt misschien een deel van het land in gedachten. Maar het is goed dit te beperken tot een specifiek zoekgebied. Een goede manier om dit gebied af te bakenen is om te bedenken naar welke plaatsen je zou willen gaan tijdens deze vakantie. En of deze plaatsen gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit het park.

2. Voorzieningen

Een andere belangrijke overweging is het vakantieverblijf. Op vakantie is je vakantiehuis tijdelijk jouw huis. Daarom zal het moeten voldoen aan al jouw behoeften. Dat betekent allereerst voldoende kamers voor iedereen die meegaat. Maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan specifiekere voorzieningen, zoals een wasmachine, vaatwasser of misschien zelfs wel een jacuzzi. Of het nu een boomhut, chalet, stacaravan, kampeerpod of bungalow is: ga voor goede kwaliteit.

3. Vakantiegevoel

Als je naar het platteland gaat om er even helemaal tussenuit te zijn, wil je niet dat het vakantiepark je weer het gevoel geeft terug in de stad te zijn. Idealiter vind je een park dat in harmonie is ontworpen met het omliggende landschap. Dat betekent interessante vergezichten en veel groen. Bekijk foto’s op de website van het park en of het zicht je aanspreekt. Ook kun je via google maps door het park lopen.

4. Eten en drinken

Natuurlijk kun je buiten het terrein gaan eten of iets koken in je huisje. Maar soms heb je echt geen zin om te koken, maar net zo weinig zin om uit eten te gaan. Op dat soort momenten is het heel fijn als een park jouw een optie kan bieden. Een afhaal restaurant of bezorgservice is ideaal. Het vinden van een park met een bar is een ander punt om over na te denken. Een koud biertje of een glas wijn kan de perfecte afsluiting zijn van een glorieuze dag. En als de bar dan maar een klein stukje lopen is van je vakantiehuis is dat natuurlijk nog beter.

5. Sport- en fitness

Landelijke vakantieparken zijn zeer geschikt voor sportievelingen. Er zijn tal van plaatsen om 's ochtends te joggen of een fietstocht te maken terwijl u geniet van de buitenlucht en het prachtige landschap. Veel mensen hebben echter routines in de sportschool die ze niet willen opgeven. En vele anderen vinden de vakantie een geweldige tijd om te gaan sporten. Als dit je aanspreekt, zoek dan een vakantiepark met een sportschool of een fitnesscentrum.